10. 8. 2018

42 let, členka Strany zelených

Kdo jsem
Jsem maminka na plný úvazek. S manželem vychováváme šest dětí ve věku od 3 do 13 let. Je to poslání, které mi momentálně dává největší smysl života. Starám se také o ovdovělou maminku, která s námi žije. Po dobu studií na VOŠ ekonomicko-technického směru jsem si uvědomila, jak se ráda stávám součástí jiné kultury a po půlroční výměnné stáži ve Francii jsem na rok studia přerušila a našla si práci ve francouzské rodině, ke které jsem se několikrát vrátila. V rámci brigád jsem strávila několik měsíců v USA a ve Velké Británii. Po každé mé cestě do zahraničí jsem se ráda vracela domů do našeho krásného města, které se za ta léta měnilo stále k lepšímu. Jsem aktivním členem folklorního souboru Javorník, ráda běhám, jezdím na kole, plavu, trávím čas v přírodě, pěstuji ovoce a zeleninu na zahradě a v podobném stylu se snažíme s manželem vést naše děti, které se věnují aktivnímu sportu, tanci i hudebnímu umění.

Proč Zelení s TOPkou a SNK?
Na několika setkáních s kolegy z koaličních stran jsme měli možnost se více poznat a sdílet naše vize pro město Nový Jičín a okolí. Při této spolupráci jsem si uvědomila, že je správné spojit naše společné cíle, které jsou pro mne důležité a významné a jít stejnou cestou v blížících se volbách. V politice jsem oficiálním nováčkem od ledna 2018, kdy jsem vstoupila do SZ. V její naprosté blízkosti se ovšem pohybuji již od dětství. Můj velký vzor a učitel byl můj tatínek, který se dlouhá léta ve SZ angažoval. Svým životním postojem mi ukázal, jak je důležité aktivně se zapojovat do řešení problémů a hledání správných východisek k co největší spokojenosti našich spoluobčanů a nás samotných.

Co se ve volebním období 2014–2018 podařilo
Jsem opravdu ráda, že se podařilo vybudovat přechody pro chodce u MŠ Skalky a MŠ Bludovice. Za veliký úspěch považuji zprovoznění elektrobusů a jejich napojení na ODIS systém. Jako další důležitý a úspěšný krok vnímám rozmístění sběrných kontejnerů na bio odpady, elektro a kovy. Členové naší rodiny jsou také aktivními účastníky v projektech Zdravého města, které nám dávají možnost být součástí společného zdravého životního stylu.

Jaké oblasti bych se chtěla věnovat
Díky péči o tatínka v jeho nevyléčitelné nemoci a po jeho odchodu jsem si uvědomila, že se chci věnovat sociální oblasti, zvláště rozvoji terénních služeb seniorů, nevyléčitelně nemocných a postižených občanů, podpořit dobrovolnictví v této sféře. Chtěla bych také prosadit propojení zájmů všech generací s velkým ohledem na seniory, zajistit jim dostupnost v ambulantní zdravotní péči, podpořit osvětu ve zdravém životním stylu a také najít společný program pro děti, mládež a seniory, aby se tyto generace mohly častěji setkávat a navzájem se obohacovat.

<!-- document.write('TOPlist'); //-->TOPlist